Ako muha sleti na vašu hranu, je li sigurno jesti je? Što učiniti ako se dogodi i ostali savjeti o sigurnosti hraneNajnovije vijesti Ako muha sleti na vašu hranu, je li je sigurno? Što učiniti ako se dogodi i ostali savjeti o sigurnosti hrane o Fabiosi

Nekoliko savjeta o sigurnosti hrane

Gotovo svi u određenom trenutku svog života dobiju trovanje hranom, ponekad čak i više puta. Ako ste zdrava osoba bez osnovnih uvjeta, vjerojatno ćete biti bolesni nekoliko dana i nećete imati ozbiljnih komplikacija nakon trovanja hranom.

Khaoniewping / Shutterstock.com

PROČITAJTE I: 5 grešaka koje bi mogle dovesti do trovanja hranom

U svakom slučaju, trovanje hranom nije najprijatnije iskustvo s kojim se treba nositi, pa evo nekoliko savjeta kako smanjiti rizik od nastanka:

1. Operite ruke vodom i sapunom, posebno nakon korištenja kupaonice, prije i nakon kuhanja i prije jela. Neka vam prije navike bude pranje ruku nakon povratka kući.r.classen / Shutterstock.com

2. Održavajte kupaonicu čistom i držite muhe podalje od nje. Operite sve (odjeću, posteljinu, površine itd.) Koje su možda bile zagađene fekalijama vrućom vodom i sapunom.3. Provjerite jesu li sav pribor, površine i kuhinjski alati čisti prije i nakon upotrebe za pripremu hrane.

Stock-Asso / Shutterstock.com

4. Hranu držite pokrivenu kako biste spriječili da na nju slete muhe i druge bube.

5. Držite sve kante za smeće pokrivenim poklopcima kako biste spriječili muhe.

6. Jedite kuhanu hranu odmah nakon pripreme. Ne ostavljajte ga da sjedi na stolu ili pultu i stavite ga u hladnjak ako ga želite kasnije dovršiti. Ne spremajte ostatke dulje od dan-dva i uvijek ih podgrijte prije jela.

7. Sirovu i kuhanu hranu čuvajte odvojeno. Obavezno stavite kuhanu hranu iznad sirove hrane u hladnjak.

8. Uvijek provjerite datum isteka pakirane hrane prije nego što je pojedete.

Abhanov Michael / Shutterstock.com

PROČITAJTE I: 4 učinkovite metode koje pomažu da svi oni gadni kućni mravi budu daleko

Što se događa ako muha sleti na vašu hranu? Je li još uvijek u redu to jesti?

Čini se da su muhe sveprisutne, posebno tijekom tople sezone. Pretpostavljamo da se svi mogu složiti da su muhe gadne, ali što se točno događa kad ti insekti slete na hranu? Je li sigurno jesti ga?

Ako muha sleti na hranu, tri je stvari koje može učiniti: pojesti hranu, izvršiti nuždu ili položiti jaja u nju. Ew!

Sylvie Bouchard / Shutterstock.com

Kao što većina nas zna, muhe uživaju u truljenju organskih tvari. Uživaju i u slijetanju na izmet. Tako muha lako može kontaminirati vašu hranu bakterijama koje je pokupila na mjestima gdje je ranije sletjela.

Možete se i ne razboljeti nakon što pojedete hranu na koju je muha pala - to ovisi o specifičnim bakterijama koje je muha unijela. Svejedno, najbolje je ne riskirati i jednostavno baciti hranu. Ako ga i dalje namjeravate jesti, možete ga podgrijati kako biste ubili klice koje se muha mogla proširiti.

Blow Flies jedući hranuPong Wira / Shutterstock.com

Kako držati muhe podalje od kuće i hrane

Da biste hranu održali čistom i sigurnom te da vas muhe ne bi mučile (namjerno igranje riječi), poslužite se sljedećim savjetima:

1. Redovito odlažite smeće i držite sve kante za smeće poklopcima - ovo je jedno od omiljenih mjesta muha.

2. Ako na stolu ili pultu sjedi hrana (voće, kolačići, slatkiši itd.), Držite je pokrivenu kako ne bi muhe sletjele na nju.

Rob Byron / Shutterstock.com

3. Govoreći o kuhanoj hrani, najbolje je da je pojedete odmah ili stavite u hladnjak - ne ostavljajte je da sjedi na pultu.

4. Instalirajte zaslone prozora na svoje prozore kako biste spriječili ulazak muha unutra.

Radnik koji instalira mrežu protiv komaraca ili paravan od komarne žice na prozor kuće od opekeRadovan1 / Shutterstock.com

5. Očistite svoje ljubimce odmah nakon što su 'napravili nered'.

6. Koristite zamke za muhe i sredstva protiv insekata da biste se riješili muha koje su vam ušle u dom.

Ako marljivo uvježbavate ove savjete, mušama nećete ostaviti priliku!

PROČITAJTE I: Iznervirano je vidjeti voćne muhe u vašoj kuhinji? Evo kako ih se riješiti

Savjeti Hrana Sigurnost hrane
Popularni Postovi